BIJ HET LATEN ONTWERPEN VAN EEN LOGO KOMEN ER VEEL DINGEN OP JE AF

LEES DAAROM EERST GOED ONZE TIPS DOOR

5 TIPS OM REKENING MEE TE HOUDEN, WANNEER JIJ EEN LOGO LAAT ONTWERPEN

1. Vraag naar Vector bestanden

Dit klinkt waarschijnlijk vanzelfsprekend voor professionele ontwerpers, maar helaas niet voor iedereen. Wij zien nog veel te vaak dat mensen een logo laten ontwerpen (veelal in Photoshop) en dan alleen het jpeg en png bestand aangeleverd krijgen. Je merkt er in eerste instantie weinig van, maar wanneer jij je logo gaat schalen zal het er onscherp uitzien. Je mag verwachten van je ontwerper dat hij je logo in Adobe Illustrator ontwerpt en jij (onder andere) de vector bestanden EPS en AI krijgt. Hiermee ben je in bezit van een professioneel en schaalbaar logo. Het is dus ontzettend belangrijk om altijd te vragen of de ontwerper ook de vector bestanden kan leveren/maken. Wij kunnen dit niet vaak genoeg herhalen!

2. Gebruik niet meer dan 2 verschillende lettertypes 

Het gebruik van meer dan 2 verschillende lettertypes zorgt voor een verwarrende samenhang. Het geheel zal er te rommelig uit gaan zien. Beperk het logo daarom tot maximaal 2 verschillende lettertypes.

3. Gebruik niet teveel tekst in het logo

Het klinkt logisch maar helaas komen we het nog al te vaak tegen. Een logo wordt door mensen binnen een paar seconden gescand. Hou het daarom zo simpel mogelijk en gebruik zo weinig mogelijk tekst. Een naam en eventueel een korte slogan is vaak het meest effectief.

4. Laat je niet leiden door (tijdelijke) trends

Trends zijn tijdelijk. Een logo gebaseerd op een trend kan er prachtig uitzien, maar nadat de trend voorbij is zal het logo er achterhaald uitzien.

 

5. Plaats het logo op verschillende (kleur/structuur) achtergronden

Een donkerpaars logo kan er ontzettend mooi uitzien. Maar wat als het logo op een zwarte achtergrond op je website moet worden geplaatst? Het logo zal in dit geval dan wegvallen tegen de achtergrond. Hou daarom altijd rekening met de kleur van de achtergrond waar het logo op zal komen. Denk ook een aantal jaren voorruit.

Website_logo

Logoz

085-0606717

Van Coehoornstraat 5

5916PH Venlo

Venlo

Nederland


© 2018 LOGOZ.nl

Voorwaarden:
Algemene voorwaarden
Meest gestelde vragen

Blijft op de hoogte:
Logoz Blog

Wij zijn lid van: